4

‘Schaf eigen bijdrage ziekenhuisbevalling af’

Video: Vooral vrouwen met een laag inkomen kunnen niet vrijelijk, zonder financiƫle overwegingen, kiezen op welke locatie zij willen bevallen

Vrouwen die geen medische indicatie hebben, maar wel in het ziekenhuis willen bevallen, moeten dat zonder extra kosten kunnen doen. Het College Perinatale Zorg (CPZ) adviseert minister Schippers van Volksgezondheid om de eigen bijdrage voor een ziekenhuisbevalling af te schaffen. Dat meldt EénVandaag dinsdagavond.

sitestat
Het CPZ vindt dat er geen financiële barrières moeten zijn voor vrouwen die in een ziekenhuis of geboortecentrum willen bevallen:

Vooral vrouwen met een laag inkomen kunnen niet vrijelijk, zonder financiële overwegingen, kiezen op welke locatie zij willen bevallen, terwijl juist deze groep vrouwen een verhoogde kans op problemen heeft

Ook Zorgverzekeraars Nederland vindt dat de eigen bijdrage bij bevallingen moeten worden afgeschaft:

De kwaliteit van de geboortezorg kan verbeterd worden door een integrale aanpak zonder drempels. Verloskundigen, gynaecologen en andere zorgverleners zijn dan samen verantwoordelijk. Daarbij past geen eigen bijdrage die mensen van de overheid moeten betalen voor een poliklinische bevalling.

EénVandaag: ‘Schaf eigen bijdrage bevalling ziekenhuis af’

Geef een reactie

Laatste reacties (4)