Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Schaf eigen bijdrage ziekenhuisbevalling af'

  •  
29-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bevalling300.jpg
Video: Vooral vrouwen met een laag inkomen kunnen niet vrijelijk, zonder financiële overwegingen, kiezen op welke locatie zij willen bevallen
Vrouwen die geen medische indicatie hebben, maar wel in het ziekenhuis willen bevallen, moeten dat zonder extra kosten kunnen doen. Het College Perinatale Zorg (CPZ) adviseert minister Schippers van Volksgezondheid om de eigen bijdrage voor een ziekenhuisbevalling af te schaffen. Dat meldt EénVandaag dinsdagavond.
Het CPZ vindt dat er geen financiële barrières moeten zijn voor vrouwen die in een ziekenhuis of geboortecentrum willen bevallen:
Vooral vrouwen met een laag inkomen kunnen niet vrijelijk, zonder financiële overwegingen, kiezen op welke locatie zij willen bevallen, terwijl juist deze groep vrouwen een verhoogde kans op problemen heeft
Ook Zorgverzekeraars Nederland vindt dat de eigen bijdrage bij bevallingen moeten worden afgeschaft:
De kwaliteit van de geboortezorg kan verbeterd worden door een integrale aanpak zonder drempels. Verloskundigen, gynaecologen en andere zorgverleners zijn dan samen verantwoordelijk. Daarbij past geen eigen bijdrage die mensen van de overheid moeten betalen voor een poliklinische bevalling.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.