Laatste update 18:27
144

‘Schande als RTL de PvdA uitsluit van debat’

Kee & Van Jole zijn terug van reces. Uitgerust en opvallend mild tegen elkaar. De parlementair journalist van Pauw en de eindredacteur van Joop praten over de voorgenomen opzet van het RTL Verkiezingsdebat. De commerciële zender worstelt er mee legt insider Kee uit want het blijft onduidelijk wanneer precies de beslissing wordt genomen. De redactie van RTL Nieuws zou de keuze willen laten bepalen door de stand van de peilingen.

Van Jole heeft daar bezwaar tegen omdat daarmee een inhoudelijke keuze wordt voorkomen. Bovendien zou het op basis van de huidige peilingen leiden tot een debat tussen vier rechtse partijen, PVV, VVD, CDA en D66, en valt er voor de linkse kiezer niets te halen. Bovendien is het vreemd dat een partij als de PvdA zich niet in een debat zou kunnen en moeten verantwoorden voor het beleid van de afgelopen vier jaar.

Daarna gaat het gesprek over jongeren en politiek op basis van een onderzoek van Vrij Nederland dat donderdag wordt gepubliceerd. De onwetendheid over democratie blijkt groot onder jongeren en hun politieke voorkeur is vaak de PVV.

Geef een reactie

Laatste reacties (144)