Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Schapen vreten bijzondere vlinders op

  •  
05-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Happysheep_300.jpg
Populaire Senegalese muzikant wordt minister … Allochtonen gaan steeds meer op autochtonen lijken … &App die Facebook uitzet populair
Meer nieuws vandaag…
RTEmagicC_Happysheep_620.jpg
Hap, slik, weg. Schapen die worden ingezet om bijzondere natuurgebieden te begrazen eten daarbij ook rupsen en poppen van zeldzame vlindersoorten op. Deze vorm van natuurbeheer is al jaren een normale gang van zaken, maar is volgens stichting Bargerveen aan herziening toe. Uit een ecologisch onderzoek van de stichting blijkt dat het grazen van deze schapen in natuurgebieden schade toebrengt aan bijzondere rupssoorten. Dat verklaart volgens Bargerveen ook het gegeven dat in Nederland steeds meer bijzondere vlindersoorten verdwijnen. (RTL-Nieuws)
De Senegalese zanger Youssou N’Dour is benoemd tot minister van Cultuur en Toerisme. N’Dour is in Senegal een ongekend populaire muzikant. Hij schaarde zich tijdens de verkiezingsstrijd achter Sall die uiteindelijk de premier werd. (Volkskrant)
Ontwerper Steven Orfield maakte een stille ruimte die bezoekers zo beangstigt dat niemand er langer dan 45 minuten kan vertoeven. In de ‘dode kamer’ van het Orfield Laboratorium is het zo stil dat hallucinaties je gaan volgen. Het lab is omgeven door kunststofplaten die versterkt zijn met glasvezel. De wanden nemen maar liefst 99,9 procent van al het geluid op dat geproduceerd wordt. (AD)
Jonge Turkse en Marokkaanse Nederlanders gaan steeds meer op autochtone Nederlanders lijken, maar verliezen de waarde van religie en tradities niet uit het oog. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Motivaction onder Nieuwe Nederlanders. Onder de groep viert het consumentisme en materialisme hoogtij, ongeacht de achtergrond. De focus op materiële zaken en het tentoonspreiden ervan zijn niet alleen commercieel gezien interessant. Het creëren van welvaart is ook een motor voor emancipatie en integratie. (Trouw)
Een app die Facebook blokkeert is populair geworden. Post-doctorale student Fred Stutzman van de Amerikaanse Carnegie Mellon universiteit ontwikkelde twee apps: Eentje die je afsluit van het internet ( Freedom) en Anti Social , een app die je social media apps afsluit. Veel gebruikers zijn bereid om er geld voor te betalen. De eerste app die 10 dollar kost is al 350.000 keer gedownload. De tweede app die 5 dollar meer kost is 125.000 keer gedownload.  ( BNR-Nieuwsradio)
cc-foto: Stebbix Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.