Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Scheefwonen is een misleidende term en de tabaksindustrie is erger dan de wapenindustrie'

  •  
28-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
186204579_fe397941a5_o

© cc-foto: benkay https://flic.kr/p/hsm8M

In Joop Café praat Joyce Brekelmans met Pascal Vanenburg en Francisco van Jole over scheefwonen en de strijd tegen het roken. Pascal vertelt hoe hij klem zit tussen het woningaanbod ( zie dit opiniestuk ). Hij wil verhuizen maar er is geen alternatief. Francisco merkt op dat de term scheefwonen een frame is om de burger de schuld te geven terwijl het gewoon gaat om woningnood, veroorzaakt door slecht beleid.
In het tweede deel gaat het over roken. Zowel Pascal als Francisco waren ooit verstokte rokers. Francisco huldigt de stelling dat de tabaksindustrie erger is dan de wapenindustrie. En legt uit hoe de burger machteloos staat tegenover de tabaksfabrikanten. “Vrije keuze? Als roken een vrije keuze was, dan was er geen discussie. Rokers hebben echter niks te kiezen, ze zijn immers verslaafd.”
Beluister de podcast hierboven,  via de site  van NPO Radio 1 ( RSS-feed ). Of via  iTunes en abonneer je.  Of  Stitcher.
cc-foto: benkay
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.