4

Scheepbouwer stopt per direct als FD-columnist na weigeren column

Column zou een aanval op auteur van het Financieele Dagblad zijn ... Scheepbouwer: 'Ik stop er gewoon mee'

Voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer stopt als columnist bij het Financieele Dagblad. Hoofdredacteur Jan Bonjes besloot vorige week een column van Scheepbouwer te weigeren, vanwege de kritieken die hij hierin uitte op de krant. Uit onvrede met het besluit dient Scheepbouwer nu zijn ontslag in.

Op de plek waar Scheepbouwer’s column normaal gesproken te lezen was, stond nu dat deze om inhoudelijke redenen geweigerd was door de hoofdredactie. De oud-KPN-topman liet het hier echter niet bij zitten. NRC Handelsblad publiceerde de column, waarin Scheepbouwer felle kritiek uit op het Financieele Dagblad, alsnog.

In eerste instantie zei zowel Scheepbouwer als de hoofdredacteur van het Financieele Dagblad, Jan Bonjer, dat hiermee geen einde zou komen aan een samenwerking. Daar komt Scheepbouwer nu op terug. Tegenover NRC Handelsblad verklaart hij dat er ‘geen basis voor verdere samenwerking is als de columnist wordt gewikt en gewogen door de hoofdredactie.’

Ik stop er gewoon mee en ik kom niet meer op dat besluit terug.

Scheepbouwer uit in zijn column kritiek op het coververhaal van het Financieele Dagblad van zaterdag 24 november over de bestuursvoorzitter van AkzoNobel, die wegens oververmoeidheid met ziekteverlof is. FD-journalist Pieter Couwenbergh reconstrueert hoe de raad van commissarissen begin september wordt overvallen door de ziekte en hoe beleggers daar vervolgens van schrokken.

Media waren – terecht – terughoudend, meent Scheepbouwer. Totdat het Financieele Dagblad, de zakenkrant waarvan je juist een nuchtere toon verwacht, ‘de remmen losgooide’, aldus Scheepbouwer. De kop luidde ‘Omgevallen’, met als onderschrift ‘De dag dat Akzo zijn zieke ceo ‘kwijt’ was. En de consternatie erna.’

Lees hier de column die de FD-lezers niet mochten lezen

NRC: Ad Scheepbouwer stopt als FD-columnist na geweigerde column

Geef een reactie

Laatste reacties (4)