18

Scheringa doet aangifte van ‘kapotmaken DSB’

Tegen wie hij aangifte doet, zegt Scheringa niet, maar hij heeft altijd De Nederlandsche Bank en DNB-president Nout Welling de schuld gegeven

Dirk Scheringa gaat aangifte doen bij de politie van het kapotmaken van zijn bank, de failliet verklaarde DSB. Ook wil hij dat er een parlementaire enquête komt over de zaak. Dat zei hij donderdag bij de presentatie van het boek ‘Project Homerus’ van Kirsten Verdel, dat zijn kant van het DSB-drama vertelt.

Tegen wie hij aangifte doet, zegt Scheringa niet. Eerder heeft Scheringa vooral naar De Nederlandsche Bank (DNB) en centrale bankpresident Nout Wellink gewezen als hoofdschuldigen. Dat meldt Trouw donderdagavond.

Schrijfster Verdel, die sinds vorig jaar zomer zelf als adviseur betrokken was bij DSB, neemt met haar boek zowel DNB als de Autoriteit Financiele Markten (AFM) op de korrel. 

Naast op interviews met Scheringa, baseert Verdel haar boek onder meer op het rapport van de commissie-Scheltema, die in opdracht van de Tweede Kamer de ondergang van DSB in kaart bracht.

Lees meer bij Trouw: Scheringa doet aangifte wegens kapotmaken DSB

Geef een reactie

Laatste reacties (18)