Laatste update 11:43
12

Scheuring in eenmansfractie PVV Rotterdam

De immense politieke nederlaag die Wilders in zijn kiezersbolwerk Rotterdam heeft geleden duurt nog voort. Eerst moest hij zijn lijsttrekker al na 24 uur aan de kant zetten vanwege racistische en anderszins bedenkelijke uitspraken. Wilders wist bij de gemeenteraadsverkiezingen, ondanks een campagne met veel mediaaandacht en steun van buitenlandse geestverwanten, slechts één enkele zetel te bemachtigen. Nu verkeert ook die eenmansfractie in de problemen.

Het AD meldt:

De fractie van de Rotterdamse PVV-afdeling verkeert in crisis. Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen heeft per direct twee burger-raadsleden laten vallen. Het gaat om Marjan Gonsalvez en Norbert Swaneveld, zij zijn geen raadsleden maar assisteren de eenmansfractie van Meeuwissen.

Een Rotterdamse PVV-kandidaat noemt fractieleider Meeuwissen een ‘judas’ en een ‘mol’.

“Ik heb hun aanwijzing beëindigd”, zegt Meeuwissen tegen RTV Rijnmond maar wil niet vertellen wat de reden is voor het opzeggen van de samenwerking met de assistenten die actief waren in verschillende commissies.

Burgerlid Swaneveld werd via een appje op de hoogte gebracht door Meeuwissen. “Dit valt rauw op mijn dak”, reageert Swaneveld. “Ik was de commissie Ruimtelijk Ordening voor morgen aan het voorbereiden toen ik het appje kreeg.” Swaneveld wil van de landelijke PVV-fractie horen wat de reden voor zijn vertrek is.

Gonsalvez, nummer 2 op de lijst, en Swaneveld, nummer 5, zaten eerder bij Leefbaar Rotterdam maar kregen daar ruzie met de rest van de partij.

Wilders is er wel in geslaagd Leefbaar Rotterdam buiten spel te zetten. Wilders stortte zich in de Rotterdamse verkiezingsstrijd omdat Leefbaar zich te weinig richtte op het pesten van moslims. Uit angst voor de komst van de extreemrechtse stemmentrekker sloot Leefbaar in allerijl een alliantie met Thierry Baudet. Dat bleek geen handige zet. Vanwege de voor andere partijen onacceptabele alliantie met de Amsterdamse partij viel Leefbaar vervolgens buiten de boot bij de collegevorming. En daarmee ook het meest rechtse deel van de kiezers. Met dank aan Wilders.

cc-foto: Martin Fisch

Geef een reactie

Laatste reacties (12)