40

‘Schiet de demonstranten in Baltimore neer’

Amerikaanse officier van justitie moet aftreden na Facebook post

Een Amerikaanse officier van justitie heeft moeten aftreden, omdat ze op Facebook had gezegd dat de beste oplossing voor de rellen in Baltimore is om de demonstranten neer te schieten. Dat is vandaag bekend geworden op de dag dat de hoofdaanklager in Baltimore Marilyn Mosby heeft besloten de bij de dood van Freddie Gray betrokken politieagenten aan te klagen wegens doodslag. De dood van Gray was de aanleiding voor de demonstraties.

Dat meldt the Detroit News. Teana Walsh schreef op 27 april:

Ik kijk naar het nieuws uit Baltimore en zie grote groepen mensen die stenen etc. gooien naar de politie, die vluchten voor hun aanvallen. Al 15 in het ziekenhuis. Oplossing. Simpel. Schiet ze neer. Punt. Einde disccussie. 

Walsh heeft haar bijdrage inmiddels van Facebook verwijderd. Marilyn Mosby gaf vrijdagochtend een persconferentie, waar duidelijk werd dat er bij de aanhouding van Gray veel mis is gegaan. Zo had hij geen stiletto bij zich -de reden voor de arrestatie-, maar een legaal zakmes. Vervolgens kreeg hij in het politiebusje handboeien om en werd hij aan zijn voeten vastgeketend, maar werd de verplichte veiligheidsgordel genegeerd. Daardoor werd hij de hele rit heen en weer geslingerd over de vloer van het busje. Daarbij raakte hij gewond en verloor hij het bewustzijn, maar dat was voor de agenten geen reden om actie te ondernemen. Gray overleed een week later aan zijn in het busje opgelopen verwondingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)