Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schiphol weigert reizigers meer ruimte te geven

  •  
19-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drukteschiphol

© Foto: Maartje Roos/Defensie

De social distancing-regels worden op Schiphol niet nageleefd. Dat blijkt uit een foto die Quote-hoofredacteur Sander Schimmelpenninck op Twitter heeft geplaatst. Daarop is te zien hoe grote aantallen reizigers dicht op elkaar staan.
De regel dat mensen binnen nog altijd anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden, is nog altijd van kracht. Afgelopen weekend werden er nog boetes uitgedeeld en horeca gesloten, omdat cafés zich niet aan dat voorschrift hielden.
De overheid staat wel toe dat reizigers in vliegtuigen dicht op elkaar zitten. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) hebben vliegtuigen een uniek ventilatiesysteem , waardoor de lucht elke drie minuten wordt ververst. Hoe dat geweldige ventilatiesysteem reizigers beschermt die op Schiphol staan te wachten, is onbekend.
De luchthaven is niet van plan om maatregelen te nemen om reizigers meer ruimte te geven. Ondertussen is het nog altijd verboden om met de trein op vakantie te gaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.