51

Schippers krijgt de volle laag van Buitenboys

UPDATE: Schippers laat schade via woordvoerder herstellen ... Minister van Volksgezondheid baseert haar oordeel op foto van de Telegraaf

“Ik heb zelf de foto gezien. Het is verbijsterend dat niet is ingegrepen”, reageerde Schippers vrijdagavond in P&W over de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De uitspraak stoot voetbalclub sc Buitenboys behoorlijk tegen het hoofd. ‘Schippers moet zich dood schamen om te durven zeggen dat niemand van de club heeft ingegrepen’, laten de voetbalclub via Twitter weten.


Schippers zat vrijdagavond bij Pauw & Witteman om te praten over het dodelijke incident met lijnrechter Richard Nieuwenhuizen. Hij kwam afgelopen week om het leven kwam nadat hij door spelers in elkaar was getrapt.

In de uitzending reageerde Schippers naar aanleiding van de foto die de Telegraaf die dag plaatste.

Deze man is niet te hulp geschoten. Sterker nog, het is twee keer achter elkaar gebeurd zonder dat er is ingegrepen.”

Buitenboys meent dat de uitspraak van de minister pertinent niet waar is.

Als je geen kennis van zaken hebt, geen politiedossier gelezen en speculeert op een foto, dan is de opmerking ‘dat niets is gedaan’ misplaatst”, zegt de club in een reactie op Twitter.

Schippers vindt dat de sportverenigingen met elkaar verantwoordelijk zijn voor het gedrag van de spelers en de toeschouwers op het veld, maar ook dat profvoetballers het goede voorbeeld moeten gaan geven. Onder haar leiding volgt volgende week een topberaad over het geweld rondom voetbalvelden. Daarbij zijn grote partijen uitgenodigd zoals burgemeesters en sportwethouders van de grote voetbalsteden, de KNVB, NOC*NSF en politie en justitie. Buitenboys vindt het goed dat die gesprekken plaatsvinden, maar wel opmerkelijk dat geen enkele amateurvoetbalclub is uitgenodigd om mee te praten.

Update 18.30 uur

Bij BNR-Nieuwsradio laat een woordvoerder van Schippers weten diep respect te hebben voor de manier waarop sc Buitenboys zich heeft opgesteld na de mishandeling van de overleden grensrechter Richard Nieuwhuizen.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)