Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schippers: 'Maximale marktwerking in zorg'

  •  
27-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
443 keer bekeken
  •  
schippers300.jpg
Ziekenhuizen en zorgverzekeraars moeten nog meer met elkaar concurreren
Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers(VVD), heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd de concurrentie in de zorg sterk te gaan uitbreiden. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen moeten wat Schippers betreft zo snel mogelijk zelf de zorgprijzen gaan bepalen.
Schippers gaat zo snel mogelijk in gesprek met ziekenhuizen en zorgverzekaars om de verantwoordelijkheid voor de prijsbepaling over te dragen. De overheid blijft alleen verantwoordelijk voor de spoedeisende hulp en intensive care.
Schippers geeft de ziekenhuizen en zorgverzekeraars een carte blanche in de hoop dat de marktwerking zal leiden tot ‘efficiëntere werkwijze en tot lagere prijzen’, aldus de Volkskrant.
Of de marktwerking inderdaad tot lagere prijzen zal leiden moet nog blijken. De privatisering van het openbaar vervoer heeft juist geleid tot minder aanbod en hogere prijzen.
Een deel van de Eerste Kamer heeft eerder aangekondigd een parlementaire enquête naar privatisering te willen. De enquête moet uitwijzen wat de resultaten en gevolgen van twintig jaar privatisering in Nederland is.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.