63

Schippers wil doe-het-zelf-bezuinigingen op de zorg

Minister wil dat artsen, patiënten zeggen wat er uit het basispakket kan verdwijnen ... Meer internetgebruik moet kosten besparen

Op de zorg in Nederland kan bezuinigd worden door meer gebruik te maken van internet. Afspraken kunnen via internet efficiënter geregeld worden en soms kan zelfs een deel van de behandeling online plaatsvinden. Dat verklaarde minister Schippers van Volksgezondheid in Buitenhof.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Schippers had nog een andere doe-het-zelf-route om de 1,5 miljard aan bezuinigingen op het basispakket bij elkaar te krijgen. Iedere keer als de overheid, lees het College voor Zorgverzekeringen (CVZ), voorstellen doet om het pakket in te krimpen ‘ontploft de wereld’ volgens Schippers. Daarom wil ze dat partijen in de zorg, artsen en patiënten, zelf voorstellen gaan doen over wat er wegbezuinigd kan worden.

Dus ik wil het eens omdraaien. Dat wij eens zeggen tegen artsen: wat vindt u nou verantwoord? U kunt wel afwijzen wat er wordt voorgesteld door het CVZ, maar denk dan het komend jaar eens met mij mee. Wat zou er volgens u uit het pakket kunnen, zodat we het pakket op een verantwoorde manier onder controle houden en we de zorg ook voor mensen met een klein inkomen maar een dure ziekte solidair blijven betalen?

Schippers: ‘Patiënten moeten meer zorg via internet regelen’
Schippers: kom zelf met voorstellen

Geef een reactie

Laatste reacties (63)