138

Schippers wilde eigen risico gewoon verhogen

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid vindt dat het eigen risico voor volgend jaar verhoogd had moeten worden tot 400 euro. Ze vindt de beslissing van de formatiepartijen om de kosten voor patiënten gelijk te houden aan dit jaar ‘symboolpolitiek’. Dat verklaart ze in Met Het Oog op Morgen. Het radioprogramma blikt in een serie interviews met demissionaire bewindslieden terug op het kabinet.

De NOS schrijft:

Voor de bevriezing moet de wet worden veranderd en Schippers heeft beloofd dat ze die wetswijziging met spoed aan de Kamer zal voorleggen. Ze wijst erop dat doordat het eigen risico volgend jaar gelijk blijft de zorgpremie met 10 euro extra stijgt. “Het zijn communicerende vaten; wij betalen het gewoon met zijn allen.” Ze benadrukt ook dat mensen met lage inkomens een toeslag kunnen krijgen.

Edith Schippers werd lange tijd gezien als de mogelijke opvolger van Rutte. Ze zegt in het interview dat ze met hem op veel punten van mening verschilt. Zo beschouwt ze zichzelf op sociaal-culturele onderwerpen conservatiever dan de premier. Schippers verlaat bij het aantreden van een nieuw kabinet de politiek. Ze weet nog niet wat ze gaat doen.

cc-foto: Roel Wijnants https://flic.kr/p/qbvESh

Geef een reactie

Laatste reacties (138)