Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schippers wordt naast verkenner ook informateur

  •  
26-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schippers
Edith Schippers (VVD) zou de nieuwe informateur van het kabinet worden. Als verkenner begeleidt ze alle onderhandelingen tussen de VVD, GroenLinks, D66 en CDA. Als informateur zal ze dat blijven doen, melden bronnen bij de Telegraaf. Maandag wordt Schippers naar verwachting officieel benoemd.
Schippers moet haar verslag als verkenner zondag overhandigen een Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). Als informateur moet ze de onderhandelingen voor een coalitie leiden. Vorige week zou er nogiemand anders als optie genoemd zijn maar de partijen zien daar geen meerwaarde in en gaan liever verder met de VVD’er.
Bij de vorige verkiezingen werd VVD’er Henk Kamp ook verkenner en informateur maar wel samen met Wouter Bos. Als het lukt met de vier partijen worden de ministers en staatssecretarissen gekozen en beëdigd door de koning en vervolgens een debat gevoerd over de regeringsverklaring.

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.