Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schippers zet strijd voor EPD in andere vorm door

  •  
02-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Senaat stemt waarschijnlijk tegen initiatief, maar minister geeft grotere rol voor apothekers niet op
Edith Schippers, de minister van Volksgezondheid, wil dat apothekers een grotere rol gaan spelen bij de bewaking van het medicijngebruik van mensen. Ze zegt dit zaterdag bij het 125-jarig jubileum van Apotheek Julius in Baarn. Schippers wil dat apothekers toegang krijgen tot laboratoriumuitslagen om bijvoorbeeld de nierfunctie te kunnen controleren.
Jaarlijks belanden gemiddeld 19.000 mensen in het ziekenhuis vanwege verkeerde medicatie. Om dit getal terug te dringen wil Schippers dat apothekers voortaan meer samenwerken met artsen:
Betere afstemming in het medicijngebruik kan veel schadelijke gevolgen voorkomen. Apothekers kunnen controleren of geneesmiddelen in de juiste dosering zijn voorgeschreven en of verschillende geneesmiddelen elkaar wel verdragen.”
Dinsdag stemt de Senaat over de invoering van een landelijk Elektronische Patiënten Dossier. Tot nu toe is het de minister niet gelukt de Senaat te overtuigen van het EPD. Mocht de Eerste Kamer tegen het plan stemmen, dan gaat Schippers opzoek naar een andere manier om een grotere rol voor apothekers te creëren.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.