34

Schippers: Zorgpremie moet omlaag

Terugkijken: Minister van Volksgezondheid in Kassa: Zorgverzekeraars hebben dit jaar genoeg winst gemaakt

Minister Schippers van Volksgezondheid rekent erop dat de zorgverzekeraars volgend jaar hun premies verlagen. Dat zegt ze vandaag in het consumentenprogramma Kassa. Zorgverzekeraars maken dit jaar zoveel winst dat ze zich dat kunnen permitteren.

Get Microsoft Silverlight
Een maand geleden verzuchtte minister Schippers van Volksgezondheid dat  haar voorstellen om te bezuinigen op de gezondheidszorg steeds op weerstand stuitten. Ze riep organisaties op om nu zelf maar eens met ideeën te komen. Die vraag heeft Kassa voorgelegd aan de kijkers. Wat vinden mensen zèlf de beste manier om de zorg goedkoper te maken?

Premie
Bijna 800 kijkers namen de moeite om Kassa te mailen met hun idee hoe de zorg goedkoper kan. De drie beste ideeën legden we voor aan minister Schippers. Een van de voorstellen is dat de winst van de zorgverzekeraars terug gaat naar de zorg. Daarop zegt Edith Schippers:  “Ik zou liever willen dat ze de winst niet in de zorg staken maar dat de premie omlaag gaat. (..) Ik reken erop. Ik zal de verzekeraars er echt op aanspreken. Ik vind dat het maatschappelijk gezien absoluut noodzakelijk is, dat als je zulke winsten maakt, dat we dat terugzien in de premie.”
In september zal minister Schippers de drie winnende Kassakijkers persoonlijk per mail laten weten wat er van hun ideeën terecht gekomen is. De andere plannen gingen over de salarissen van specialisten (allemaal in loondienst) en de ondoorzichtige declaraties van ziekenhuizen.

Kassa: Schippers: Zorgpremie moet omlaag

Foto-cc: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (34)