19

Schokkend: dierenbeulen mishandelen aangeschoten haas

Jagers in de Krimpenerwaard hebben een eerder op de dag aangeschoten haas opnieuw beschoten en ernstig mishandeld. Dat blijkt uit beelden die Dierenradar zondag op Facebook heeft gezet. In de video is te zien dat de jagers er niet in slagen om het al gewonde dier in een keer uit zijn lijden te verlossen. Daarom grijpen ze de haas bij zijn verbrijzelde poten en slaan ze hem. Het gehuil van het dier gaat door merg en been. Onder de video staan honderden boze en verdrietige reacties.

Volgens Dierenradar is de dierenmishandeling door jagers in de Krimpenerwaard aan de orde van de dag. Elke zaterdag trekken er volgens de organisatie 150 jagers door het gebied. De provincie houdt nauwelijks toezicht op hen. Ook burgemeester Roel Cazemier (VVD) en de gemeenteraad van Krimpenerwaard zien liever niet dat de politie een einde maakt aan het door jagers veroorzaakte dierenleed.

Saskia van Rooy, fractievoorzitter van Dierbaar Krimpenerwaard, ergert zich enorm aan het optreden van de jagers én aan haar wegkijkende collega’s en de burgemeester van haar gemeente, schrijft ze op Twitter.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)