Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schokkend: Spaanse agenten mishandelen migrant in vliegtuig

  •  
24-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
mishandelingmigrant300.jpg
Mensenrechtenorganisatie: Geweld tegen migranten tijdens hun deportatie is geen uitzondering ... Dawlin Sánchez woonde 14 jaar in Spanje
Al dagen is gesprek van de dag in Spanje de gewelddadige deportatie van Dawlin Sánchez. Hij werd via een lijnvlucht van Madrid naar de Dominicaanse republiek gestuurd. De man werd gefilmd terwijl hij geslagen werd en ‘Laat me gaan! Je gaat te ver! Je verwondt mijn hand!’ riep. Volgens Spaanse mensenrechtenorganisaties is de mishandeling van migranten tijdens hun deportatie geen uitzondering.
Het kwam in handen van de Spaanse mensenrechtenorganisatie ‘Stop Deportation’. Volgens deze organisatie zijn zulke incidenten verre van een uitzondering.  Sánchez zegt in een interview met een Spaanse krant:
Ik verzette me licht. Ik bewoog een beetje en probeerde uit te leggen dat ik niet terug kon gaan naar de Dominicaanse Republriek. Ik heb veertien jaar in Spanje gewoond. Mijn hele familie is daar.
De mishandeling ging alle perken te buiten.
Ik heb geen enkele keer de agenten geslagen. Hoe zou ik ze kunnen verwonden als ik gehandboeid was? (..) De vrouw sloeg me op mijn hoofd en borst. Een man hield mijn nek vast terwijl een ander mijn arm in een greep hield.
De man zegt ook dat hij tijdens een sanitaire stop op het vliegveld van Madrid flink geslagen werd.
Ik werd zo vaak geslagen. Ik werd als een hond behandeld.
De Spaanse autoriteiten zijn naar aanleiding van het incident een onderzoek gestart om te achterhalen of het geweld van de politie als buitensporig kan worden aangemerkt. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.