Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schokkende beelden: stier wordt in brand gestoken tijdens Spaans festival

  •  
20-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
stier
Alsof stierenvechten al niet wreed genoeg is, hebben ze in het pittoreske Spaanse dorpje Medinaceli iets bedacht om het voor de stier nog wat gruwelijker te maken : ze steken hem in de brand tijdens een jaarlijks festival in november. Hoewel groepen als PETA, dat opkomt voor dierenwelzijn, de praktijk als sadistische beschouwt, zien de dorpelingen zelf geen kwaad in hun traditie, die al eeuwen terug gaat. Volgens PETA-directeur Elisa Allen moet “de doodsangst die de stieren doorstaan niet te voor te stellen zijn.”
Het is niet het enige dorp dat er soortgelijke dierenmishandeling op nahoudt. Naar schatting worden ieder jaar zo’n 3000 stieren van toortsen met brandende ballen teer voorzien door heel Spanje. Na plaatsing van het vuur op hun kop worden ze een plein opgestuurd, waar het dier wordt opgejut en urenlange stress ondergaat door de dreiging van het vuur van boven. De traditie is beschermd door de Spaanse autoriteiten. Hieronder zijn beelden te zien van hoe het in zijn werk gaat. Uiteraard wordt het dier gedood en onder dorpelingen verdeeld. Wie het vlees eet zou extra vruchtbaar worden, zo gelooft men. Waarschuwing vooraf: onderstaande video is niet fijn om naar te kijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.