Laatste update 04:21
13

Schokkende documentaire toont grootschalig kindermisbruik Hollywood

Er zullen best wel nare dingen gebeuren in Hollywood, maar structureel kindermisbruik door netwerken van rijke en machtige pedoseksuelen, dat klinkt voor de meeste mensen toch net wat te vergezocht. De documentaire An Open Secret laat echter zien dat er wel degelijk veel ellende schuilgaat achter het witte doek. De film is geenszins sensationalistisch en werd gemaakt door het team dat ook de Oscarwinnende film Deliver Us From Evil produceerde, over kindermisbruik in de Katholieke kerk. Regisseur Amy Berg probeert een voorzichtig licht te schijnen op de ernst en omvang van het probleem en de normalisering in de industrie, die de kwetsbaarheid van jonge kindacteurs uitbuit.

In de film wordt zichtbaar hoe kwaadwillende agenten, fotografen en producenten hun jonge cliënten en hun ouders zo manipuleren dat zij hun vertrouwen winnen en met hun gedrag kunnen wegkomen. De film laat ook zien dat een tweetal mannen die kinderen misbruiken zelf totaal de ernst en schadelijkheid van hun acties niet onder ogen (willen) zien.

De film ligt al twee jaar op de plank, omdat geen enkele distributeur het aandurft om de film uit te brengen. Dat heeft wellicht te maken met een aantal zeer bekende namen die in de film genoemd worden, overigens zonder rechtstreekse beschuldigingen. Onder hen de beroemde regisseur Brian Singer, onder meer bekend van The Usual Suspects en de X Men-films. In het spoor van de onthullingen die de slachtoffers van Harvey Weinstein en anderen deden in het kader van de #MeToo-campagne, besloten de makers de film tijdelijk gratis beschikbaar te maken. Hij is inmiddels al miljoenen keren bekeken. Ze hopen dat Netflix, Amazon of een tv-zender de film alsnog wil uitzenden.

An Open Secret is zondag nog te zien op Vimeo.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)