Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Scholen doen te weinig tegen segregatie

  •  
13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Peuterklas_segregatie300.jpg
Schoolbesturen vinden het wel belangrijk dat de scheiding tussen allochtoon en autochtoon en arm en rijk bestreden wordt, maar doen er zelf niets aan
71 Procent van de scholen vindt dat segregatie tussen autochtone en allochtone leerlingen en tussen arme en rijke moet worden tegengegaan. Slechts een derde heeft echter daadwerkelijk maatregelen genomen om hier wat aan te doen. Dat meldt onder andere de Volkskrant op basis van onderzoek van het Kohnstamm Instituut in opdracht van Forum, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken.
Meer dan 100 schoolbesturen in de 35 grootste gemeenten van Nederland deden aan het onderzoek mee. Uit het vandaag gepubliceerde rapport, maar ook uit eerdere onderzoeken van Forum blijkt dat in minder dan de helft van gemeenten afspraken zijn gemaakt over de bestrijding van segregatie, aldus de Volkskrant
Volgens de NOS ligt het onderwerp te gevoelig en deinzen scholen ervoor terug om de keuze van ouders te beïnvloeden. In het NOS-journaal op Radio 1 discussiëren Zeki Arslan van Forum en Karin van Wegen, directeur en bestuurder van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Arnhem.
Het ministerie van Onderwijs gaf  gemeenten en scholen in 2006 expliciet de opdracht om afspraken te maken over de bestrijding van segregatie in het onderwijs. Het huidige kabinet doet er helemaal niets aan.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.