Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Scholen moeten thuisonderwijs betalen'

  •  
22-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
rafael_goed_300_01.jpeg
In Zembla pleit staatssecretaris Sander Dekker voor onderwijs voor de duizenden kinderen die thuiszitten
Jesse is twaalf jaar en zit al sinds augustus noodgedwongen thuis. Hoewel slim genoeg, weigert de school hem toe te laten. Jesse is namelijk hoogbegaafd en heeft ernstige dyslexie en de school vindt dat hij in de klas teveel zorg vraagt. Met Jesse zijn er duizenden leerplichtige kinderen die in hetzelfde schuitje zitten, ze behoren tot het groeiende leger van de thuiszitters. Veel van hen staan niet eens meer op een school ingeschreven.
In de uitzending zegt staatssecretaris Sander Dekker dat een school die een hoogbegaafd of autistisch kind geen passend onderwijs kan geven, voor dat kind tijdelijk onderwijs thuis moet organiseren én betalen:
Dat zijn allemaal kinderen waar iets bijzonders mee is, dan moet je soms ook bijzondere dingen organiseren en dan vind ik het niet erg als dat een tijdje thuis is. Als we de scholen verplichten om kinderen een passende plek te geven, dan vind ik het niet gek dat die scholen dat organiseren en dus ook betalen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.