Laatste update 19:24
32

Video: scholieren leiden de nieuwe beweging tegen vuurwapengeweld

Ze zijn het spuugzat. De ‘mass shooting drills’ die inmiddels standaard zijn geworden. De angst voor de dag dat de deur van jouw klas wordt ingetrapt door iemand met een semi-automatisch wapen. De rouw om klasgenoten die een zinloze dood stierven. En vooral, de eindeloze reeks ‘thoughts and prayers’ waarmee ze worden afgescheept door politici die worden betaald om te zorgen dat er niets verandert. “Wij zullen de laatste slachtoffers van een school shooting zijn. Als de politici niets doen, zullen wij de verandering die we willen zien zelf wel zijn”, aldus een gepassioneerde Emma Gonzalez. Scholier van de school in Parkland, Florida, waar vorige week 17 mensen omkwamen bij een mass shooting.

Update 16.00
Alsof het wapengeweld in de Verenigde Staten niet erg genoeg is, heeft een wapenhandel besloten speciale ‘Trump-korting’ uit te delen op het apparaat dat gebruikt is bij de Las Vegas-schietpartij. De schutter maakte bij die schietpartij gebruik van een ‘bump stock’ waardoor zijn semi-automatische wapen bijna even snel kon schieten als een volautomatisch wapen. De schutter, Stephen Paddock, schoot 59 festivalgangers dood en verwondde meer dan 500 anderen. Een wapenhandel geeft nu speciale korting op die bump stocks. In de mail die zij rondstuurden is te lezen:

Op President’s Day vieren we de verwezenlijkingen en levens van de Amerikaanse presidenten. Wij eren onze Amerikaanse geschiedenis en de vrijheden die we koesteren in de VS. #HeresToFreedom. Om deze dag te vieren, bieden wij tien procent korting aan voor al onze volgers. Gebruik de coupon ‘MAGA’ (Make America Great Again, red.) en profiteer nu van korting op al onze bump stocks.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)