Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

School stuurt examenleerlingen naar huis na corona-uitbraak op feestje

  •  
08-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
34041392602_6d6eff2a6a_k
Alle 150 vwo-examenkandidaten van middelbare school De Breul in Zeist zijn per direct naar huis gestuurd, na een corona-uitbraak op een huisfeestje. Dat meldt RTL Nieuws vrijdag. Zeker twintig leerlingen waren aanwezig op het feest, vier van hen zijn inmiddels positief getest op corona. De organisator van het feest zit op een andere school. De GGD doet onderzoek.
Vanwege de lockdown zijn alle scholen tot 18 januari gesloten en krijgen leerlingen thuisonderwijs. Een uitzondering hierop zijn de eindexamenleerlingen, zij mogen nog wel gewoon naar school. De rector van De Breul noemt het tegenover RTL Nieuws dan ook ‘kwalijk’ dat juist deze leerlingen van zijn school massaal een huisfeest hebben bijgewoond:
"Hoe krijgen ze het voor elkaar? Ontzettend stom natuurlijk. En ook kwalijk dat leerlingen gewoon naar school zijn gekomen. Je doet als school zo je best om corona buiten de deur te houden en het ging zo goed."
De GGD voert een bron- en contactonderzoek uit. Zo’n twintig jongeren zijn inmiddels benaderd, en ook zijn de omliggende scholen allen geïnformeerd. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat veel ouders van de leerlingen helemaal niet wisten dat hun kind naar het feestje was.
cc-foto: Matthias Ripp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.