Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schoolreisje naar Parijs afgelast uit angst voor IS

  •  
03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
reisje_300.jpg
Rector Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur wil geen enkel risico lopen
Ken je die mop van die scholieren die naar Parijs gingen? Die gingen niet. Omdat eventueel wel eens de mogelijke kans zou kunnen bestaan dat IS een aanslag pleegt op de metro daar. Echt waar.
Vierhonderd eaxamenleerlingen zouden vandaag vertrekken naar de Franse hoofdstad maar dat gaat niet door omdat de rector ‘elk risico wil uitsluiten’. De rector kwam tot zijn besluit nadat zich enkele verontruste docenten en ouders hadden gemeld. IS heeft gedreigd aanslagen te plegenop de Parijse metro omdat de Franse luchtmacht  Armée de l’air  stellingen van de terreurorganisatie bombardeert in Irak.
De rector verdedigde tegenover Omroep Brabant het besluit.
Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van onze leerlingen en als het dan specifiek genoemd wordt, juist in de tijd dat je dat reisje gepland hebt, dan is de overweging doe je het wel of doe je het niet. En wij staan volledig achter het besluit om het niet te doen.
De school gaat kijken of ze in het voorjaar een alternatief kunnen bedenken of alsnog naar Parijs gaan “als de situatie dan anders ligt”.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.