Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schoonmaker failliet die werknemers 'van Hollandse bodem' zocht

  •  
18-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
nos_racistische_300
NOS zet aanhalingstekens om het woord racistisch in de kop
Het schoonmaakbedrijf uit Waalwijk dat alleen autochtone Nederlanders in dienst wilde nemen, is failliet. In april ontstond ophef omdat het bedrijf met een advertentie uitsluitend werknemers “van Hollandse bodem” zocht.
Budget Cleaning Brabant adverteerde indertijd met vacatures met de tekst ‘Voor onze nieuwe locatie zijn we op zoek naar werknemers van HOLLANDSE bodem.’ Na negatieve reacties op de vacature schrijft het bedrijf op de Facebookpagina: “Wij zouden discrimineren …. Whahahahaha. We zijn open, eerlijk en transparant.” Ook bij Pauw & Witteman hield de eigenaar van het bedrijf vol dat hij terecht handelde. Pas toen de kritiek bleef toenemen suggereerde De Laat plotseling bij RTL late night dat het om een nepactie zou zijn gegaan. 
Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde dat de uitlatingen van eigenaar De Laat in de media discriminerend waren:
De Laat zegt geen allochtonen aan te nemen. Hij sluit bij voorbaat mensen van een bepaalde afkomst uit. En dat heet discriminatie.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.