43

Schoppende Hongaarse cameravrouw klaagt slachtoffers aan

Laszlo: 'Mijn man wil dat we mijn onschuld aantonen, het is een erekwestie'

Petra Laszlo, de Hongaarse cameravrouw, die de wereld verbijsterde door tijdens het filmen rennende vluchtelingen te schoppen, is van plan haar slachtoffers voor de rechter te slepen.

Laszlo wil Facebook aanklagen omdat het sociale netwerk niet in actie kwam toen zij onder gedeelde filmpjes van haar schoppartij bedreigingen ontving. Dat heeft Laszlo in een interview met de Russische krant Izvestia gezegd.

Maar het meest schokkende is nog wel dat de moreel verdwaalde cameravrouw wil ook Osama Abdul Mohsen een proces aandoen. De man die ze besloot te tackelen toen hij met zijn kind in zijn armen langs haar rende. Volgens Laszlo heeft Mohsen op een later tijdstip zijn getuigenis over het voorval veranderd. ‘Hij beschuldigde aanvankelijk de politie. Mijn man wil dat we mijn onschuld aantonen, het is een erekwestie.’

Om welke onschuld of eer dat dan gaat is een goede vraag. Op de gemaakte videobeelden is duidelijk te zien dat het toch echt Laszlo is die Mohsen neerhaalt. ‘Ik ben geen racistische, kind-schoppende vrouw,’ zegt de racistische, kind-schoppende vrouw. ‘Ik ben gewoon een vrouw, een moeder, die een slechte beslissing nam en daardoor nu werkloos is.’

Laszlo, die gelieerd is aan de extreemrechtse politieke partij Jobbik, staat momenteel terecht voor haar slechte beslissingen. Na het strafproces is ze van plan met haar gezin naar Rusland uit te wijken, omdat ze zich in Hongarije niet langer veilig voelt. 

Geef een reactie

Laatste reacties (43)