25

‘Schrap schulden Haïti’

Lidstaten Club van Parijs, waaronder Nederland, hebben ingestemd met schrappen van 150 miljoen euro schuld... Frankrijk riep hiertoe vrijdag op... Oproep aan Taiwan en Venezuela om voorbeeld te volgen... Hoogte restschuld Haïti niet bekend

Alle landen die geld hebben geleend aan Haïti, moeten die schulden schrappen. Als dat gebeurt, kan de wederopbouw een stuk sneller worden uitgevoerd. Dat stelde de zogeheten Club van Parijs, een groep van rijke industrielanden, in een dinsdag gepubliceerde verklaring.

De lidstaten, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan en Nederland, hebben al ingestemd met het wegstrepen van de 150 miljoen euro die Haïti aan hen was verschuldigd. Ze roepen landen als Taiwan en Venezuela op om dit voorbeeld te volgen. Het is niet bekend hoe hoog de resterende schuldenlast van Haïti is.

Frankrijk heeft de leden van de zogeheten Club van Parijs vrijdag opgeroepen miljoenen aan schulden die Haïti bij hen heeft, kwijt te schelden. Nederland is lid van die organisatie, die in 1956 werd opgericht door negentien landen waarbij Argentinië schulden had. De reden voor de oproep is de catastrofale aardbeving die het Caribische land heeft getroffen.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)