0

Schrijer lijsttrekker PvdA Rotterdam

Wethouder staat als vernieuwer en hardliner bekend

De man die in 2003 als deelraadsbestuurder opzien baarde met zijn voorstel de toestroom van kansarmen naar probleemwijken met juridische middelen te stoppen, wordt lijsttrekker bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Hij kreeg 52 procent van de 2000 stemmen. Er waren drie kandidaten.


Door redactie Joop

In 2005 stelde Dominic Schrijer (1966) zich ook al kandidaat als lijsttrekker. Hij verloor toen van de uit de Tweede Kamer afkomstige Peter van Heemst. Deze laatste verklaarde zaterdag in de plaatselijke Floorshow dat hij op Schrijers rivaal wethouder Hamit Karakus van Wonen en Ruimtelijke Ordening had gestemd. Als reden noemde hij onder meer dat Schrijer naar zijn zin teveel de confrontatie met Leefbaar Rotterdam zoekt. Karakus kreeg 40 procent van de stemmen.

De verkiezingsstrijd in Rotterdam belooft hard te worden. De PvdA heeft momenteel 18 zetels, oppositiepartij Leefbaar Rotterdam 14.
NRC Handelsblad:

Volgens de oud-deelgemeentebestuurder uit Charlois (Rotterdam-Zuid) is Leefbaar de afgelopen maanden ,,verder geradicaliseerd’’, mede onder druk van de opmars van Geert Wilders in de landelijke opiniepeilingen. ,,Rotterdam is een multiculturele stad, die niet gebaat is bij een partij die voortdurend de tegenstellingen opzoekt en benadrukt.’’

Volgens van Heemst moet de partij inzetten op het thema werkgelegenheid in de door hoge werkloosheid geplaagde stad. Schrijer is wethouder Werk, Sociale Zaken en Grote Steden Beleid.

Dominic Schrijer op Twitter: @dominicschrijer

Lees ook: NRC Handelsblad

Geef een reactie

Laatste reacties (0)