Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schrijfster Renate Dorrestein (64) overleden

  •  
06-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
ANP-17965080

© 2012-03-12 00:00:00 AERDENHOUT - Schrijfster Renate Dorrestein in haar schrijfkantoor aan huis in Aerdenhout. ANP ILVY NJIOKIKTJIEN

Schrijfster Renate Dorrestein is in de avond van 4 mei overleden. Dat heeft haar uitgeverij Podium laten weten. Dorrestein leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Ze overleed in het bijzijn van haar dierbaren. Dorrestein werd 64 jaar.
"Met haar overlijden verliest de Nederlandse literatuur een van haar meest gedreven en beste schrijvers, al zullen haar romans nog langdurig voortleven. Podium is de trotse uitgever van Dorrestein sinds De stiefmoeder (2011). Velen in de boekenwereld zullen niet alleen de schrijfster Dorrestein sterk gaan missen, maar ook de vrouw achter het werk – onvermoeibaar betrokken, stimulerend, gevat en ruimhartig jegens anderen."
Dorresteins laatste roman Reddende engel werd onlangs nog genomineerd voor de BooksSpot Gouden Strop. Door de jaren heen won Dorrestein meerdere literaire prijzen. Voor haar gehele oeuvre ontving ze in 1993 de Annie Romein-prijs.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.