Laatste update 12:11
9

Schrijver van ‘Hoe vermoord je je man’ verdacht van moord op haar man

Wie probeert weg te komen met moord, doet er verstandig aan geen handleiding te schrijven over het plegen van zo’n moord en die te publiceren op een blog. Dat ondervond de 68-jarige schrijfster Nancy Crampton-Brophy die vorige week in het Amerikaanse Portland werd gearresteerd op verdenking van het vermoorden op haar man. Al in 2011 schreef ze op haar eigen website een essay met de titel: ‘Hoe vermoord je je man’.

Op 2 juni van dit jaar troffen politie en ambulancemedewerkers de 63-jarige Daniel Brophy aan op de koksschool in Oregon waar hij docent was. Brophy, getroffen door een kogel, kon niet meer gereanimeerd worden. In een persconferentie later die dag verklaarde de politie de zaak te onderzoeken als moord en dat er geen verdachten waren. Het duurde dan ook even voor iemand in het blogarchief van Crampton-Brophy dook, een zelf-publicerend auteur. In haar essay schrijft ze:

Als schrijver van romantische thrillers besteed ik veel tijd aan het denken aan moord en, bijgevolg, aan de politieprocedures. Immers, als de moord me bevrijding moet brengen, wil ik natuurlijk geen tijd de gevangenis in. En laat ik duidelijk zeggen voor de goede orde, ik hou niet van broekpakken en oranje staat me niet.

In het artikel gaat Crampton-Brophy vervolgens uitgebreid in op verschillende motieven om een echtgenoot te vermoorden, variërend van het voorkomen van een financiële strop als gevolg van een echtscheiding, tot overspel van een ‘leugenachtige, vreemdgaande klootzak’. Ook weegt ze de voors en tegens af van verschillende methoden: ‘Pistolen – luid, rommelige, vereist vaardigheden. Messen – erg persoonlijk en dichtbij. Overal bloed, bah.’ Ze waarschuwt voor het plegen van een crime passionnel: ‘Meestal is er een spoor terug te leiden naar jou. Elke moord laat aanwijzingen achter. Een crime passionnel ziet er niet uit alsof er een vreemde bij betrokken was.’

Crampton-Bropy sloot haar essay af met de opmerking dat het makkelijker is iemand dood te wensen, dan het daadwerkelijk uit te voeren:

Ik wil me geen zorgen hoeven maken om bloed en hersenen op m’n muren. En om eerlijk te zijn ben ik er heel slecht in leugens te onthouden. Maar wat ik wel weet over moord is dat ieder van ons het in zich heeft, wanneer we tot het uiterste gedreven worden.

Donderdag werd Crampton-Brophy voorgeleid en kreeg ze in de rechtbank de aanklacht tegen haar te horen. Ze droeg een blauw broekpak.

Bron: NPR

Geef een reactie

Laatste reacties (9)