Laatste update 10:52
68

Schuimbekkende tirade nieuwe woordvoerder Trump over collega’s

Anthony Scaramucci, de nieuwe woordvoerder van Trump heeft zich tegen een journalist uitzonderlijk grof uitgelaten over twee van zijn nieuwe senior collega’s.

In de quotes, die niet anders beschreven kan worden als een schuimbekkende tirade, noemde hij Trumps stafchef Reince Priebus ‘een fucking paranoïde schizofreen’ die gevraagd zal worden om te vertrekken. Ook verzekerde hij de journalist dat hij niet zoals Steve Bannon was, een van de hoofdstrategen van de president, ‘omdat ik niet aan het proberen ben mijn eigen pik af te zuigen’.

Zelfs in tijden van Donald ‘grab ‘em by the pussy’ Trump zijn deze uitspraken uitzonderlijk grof. Het lijkt erop of er een Koude Oorlog uitbreekt tussen de verschillende werknemers van de Amerikaanse president, of dat er ontslagen zullen volgen.

Scaramucci deed de uitspraken tegen Ryan Lizza, een correspondent voor The New Yorker. Hij belde hem omdat Lizza getweet had dat de woordvoerder die avond dineerde in het Witte Huis met Trump, Melania, en Fox News presentator Sean Hannity en voormalig Fox News bestuurder Bill Shine. Scaramucci was zo ziedend dat dit nieuws was uitgelekt, dat hij Ryan Lizza opbelde en aan te telefoon helemaal losging. Toen Lizza weigerde zijn bron to onthullen was er geen houden meer aan:

Ik ga ze allemaal ontslaan. Ik heb laatst nog een gast ontslagen. Morgen moet ik drie á vier mensen ontslaan. Daarna kom ik wel aan de persoon die dat aan jou gelekt heeft toe. Reince Priebus – als je iets wil lekken – wordt op korte termijn gevraagd om te vertrekken.

Vervolgens deed Scaramucci, die het Priebus kwalijk neemt dat hij nog niet eerder een baan kreeg in het Witte Huis, Priebus na en zei hij aan de telefoon:

Oh, Bill Shine komt langs. Ik ga het hele fucking ding lekken om te zien of ik deze mensen kan cock-blocken net zoals ik Scaramucci al zes maanden loop te cock-blocken.

Na de publicatie van zijn tirade heeft Scaramucci nog geen excuses aangeboden. Hij tweette enkel ‘Ik gebruik soms kleurrijke taal. Ik zal dat in deze arena niet meer doen, maar zal niet mijn gepassioneerde gevecht voor de agenda van Donald Trump opgeven’.

Hij vervolgde dit met ‘Ik maakte de fout dat ik een verslaggever vertrouwde. Dat zal niet nog een keer gebeuren.’ Gelukkig maar, hij is tenslotte ook maar de woordvoerder van de president van de Verenigde Staten.

Bron: The New Yorker

Geef een reactie

Laatste reacties (68)