Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schultz bagatelliseert problemen NS

  •  
07-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Veel meer problemen met wissels bekend dan minister aan Kamer meldde
Minister Schultz van Verkeer heeft de Kamer verkeerd ingelicht over de problemen op het spoor. Volgens Schultz hebben de winterse omstandigheden van begin februari tot problemen met wissels geleid. Ze wist te melden dat dit op vrijdag 3 februari 23 wisselstoringen betrof. De daaropvolgende dag zouden dit er 39 zijn geweest. In werkelijkheid waren dit er veel meer, zo meldt de Volkskrant op basis van een interne evaluatie van de NS.
Uit de interne evaluatie blijkt nu dat de NS op 3 februari met 272 ‘infrastoringen’ te kampen had. De dag erna waren dit er 390. Het overgrote deel van deze storingen bestond uit kapotte wissels.
Schultz verklaart via een woordvoerder dat er op 3 en 4 februari inderdaad meer wisselstoringen waren dan ze de Kamer heeft gemeld:
Het klopt dat in die Kamerbrief alleen de storingen staan vermeld die direct invloed hadden op de dienstregeling.
Door het grote aantal storingen was de reguliere dienstregeling niet meer uitvoerbaar. In de brief van minister Schulz aan de Kamer maakt zij geen melding van de problemen met de wissels die de NS na het uitkleden van de dienstregeling niet meer nodig had.
cc-foto: Wijbe Visser
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.