Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schultz bijt zich stuk op duinzand

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kust9bij6
De Nederlandse kustlijn heeft niet langer te vrezen van projectontwikkelaars en lelijke ‘Belgische toestanden’. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu leurde een maand lang met een plan om meer bebouwing langs de kust mogelijk te maken, maar stuitte daarbij op felle politieke en maatschappelijke weerstand. Een petitie op internet onder de noemer ‘Bescherm de kust’ werd in korte tijd meer dan honderdduizend getekend, onder meer door bekende Nederlanders als Wim de Bie. De VVD-ministerz zag zich donderdagavond dan ook gedwongen om haar voorstel terug te nemen. In een debat met de Tweede Kamer zei ze: “Het is niet meer aan de orde. Ik trek het in.”
Natuur- en milieuorganisaties zijn verheugd met de toezegging van minister Schultz van Infrastructuur om het bouwverbod te handhaven en in plaats daarvan een nationaal kustpact te sluiten dat bescherming moet bieden aan de gehele kuststrook in Nederland.
Cc-foto: Tom Jutte

Meer over:

politiek, nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.