12

&… Schultz in (afscheids)interview: Treinreiziger moet minder klagen

Miljoenen Amerikanen ziek door vieze stranden ... Scholen gehackt door leerlingen op zoek naar toets ... Tienduizenden geĆ«vacueerd vanwege bosbranden ... Broer Madoff bekent ... Vaak mismatch tussen opleiding en baan ... NYT ook in Chinees ... 'Hoog overleg IsraĆ«l-Palestina' ... Koe beklad met graffiti 

Meer nieuws van vandaag

(Afscheids)interview Schultz: Treinreizigers moeten minder klagen – Treinreizigers moeten minder klagen over grote problemen op het spoor. Zeker als die worden veroorzaakt door winterse omstandigheden of bliksem. De boosheid van reizigers “bevreemdt mij soms”, zegt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) vandaag in een interview in NRC Handelsblad. Schultz zegt dat op een winterdag in 2010 bijna 900 kilometer file op de weg stond en mensen op Schiphol op veldbedjes overnachten vanwege geschrapte vluchten. Schultz: “En toch fixeerde de hele discussie zich weer op de vertraging op het spoor. (NRC)

Miljoenen Amerikanen ziek door vieze stranden – Elk jaar worden er ongeveer 3,5 miljoen mensen ziek door de vervuiling op Amerikaanse stranden. Dat is de inschatting van de New Yorkse milieuorganisatie Natural Resources Defense Council (NRDC). De non-profitorganisatie presenteerde gisteren haar jaarlijkse rapport over de verontreiniging op 3000 Amerikaanse stranden. (Volkskrant)

Scholen gehackt door leerlingen op zoek naar toets – Zeker 30 scholen in België zijn het afgelopen jaar slachtoffer geworden van hackers. Vaak ging het om eigen leerlingen die het schoolsysteem kraakten om zo examenvragen te bemachtigen of puntenlijsten te stelen. (Volkskrant)

Tienduizenden geëvacueerd vanwege bosbranden – De vuurzee die al sinds zaterdag woedt in de Amerikaanse staat Colorado, is nog steeds niet onder controle. De bosbranden in de buurt van de berg Pikes Peak, een toeristische trekpleister, hebben ertoe geleid dat 32.000 mensen hun huis hebben moeten verlaten. President Obama heeft aangekondigd een bezoek te brengen aan het getroffen gebied. (Trouw)

Broer Madoff bekent schuld – De broer van megafraudeur Bernard Madoff zal schuld bekennen aan fraude. Dat maakten Amerikaanse aanklagers woensdag bekend. Peter Madoff had een hoge functie binnen het bedrijf van zijn broer en gaat naar verwachting vrijdag in een New Yorkse rechtbank bekennen. In ruil daarvoor eist de openbaar aanklager geen hogere celstraf dan 10 jaar. (BNR)

Veel mismatches tussen opleidingen en banen – Veel mensen doen niet het werk dat bij ze past. Van elke vijf werknemers hebben er twee een baan die niet aansluit bij hun opleiding. En dat probleem wordt in de toekomst alleen maar groter. (BNR)

New York Times ook in het Chinees – De website van The New York Times heeft sinds vandaag een Chinese editie. Het gaat voorlopig om een proef. De krant wil het groeiende aantal Chinese hoogopgeleiden op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de wereld van politiek, zakenleven en cultuur. (NOS)

Google komt met eigen tablet – Ook Internetgigant Google komt met een eigen tablet. Het bedrijf presenteerde de ‘Nexus 7’ op een speciale bijeenkomst voor ontwikkelaars. (BNR)

Hoog overleg Israël en Palestina – De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft zondag een ontmoeting met de Israëlische vicepremier Shaul Mofaz. Dat heeft de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat vandaag gezegd. Israël heeft de gesprekken nog niet bevestigd. Het zou de hoogste ontmoeting tussen de twee partijen zijn sinds 2010. (Volkskrant)

Koe beklad met graffiti – Bij de kinderboerderij in het Sonsbeekpark in Arnhem is een koe beklad. Dat meldt Omroep Gelderland. De boswachter werd vanochtend gebeld door een medewerker van een restaurant in de buurt die de graffitikoe zag staan. (AD)

Geef een reactie

Laatste reacties (12)