Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schulz: Bolkestein zelf schuld aan anti-Europa sentiment

  •  
02-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
schulz.jpg
EP-voorzitter slaat terug naar criticus Bolkestein, aan wiens naam het verguisde EU-Dienstenakkoord nog steeds kleeft
Vandaag bezocht Martin Schulz de Tweede Kamer in Den Haag. Schulz – die nu nog het Europees Parlement voorzit – lobbyt momenteel hard om José Manuel Barroso op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie. De Duitse sociaal-democraat heeft vandaag en morgen ontmoetingen gepland met onder meer premier Rutte en koning Willem-Alexander. Nieuwsuur sprak met de politicus, die onlangs nog door Frits Bolkestein als ‘gevaarlijk’ werd omschreven.
Schulz lijkt zich echter van die kritiek niets aan te trekken en maakt van de gelegenheid gebruik om de VVD-coryfee fijntjes aan zijn eigen Europabeleid te herinneren:
Ik weet dat Frits Bolkestein weer van zich laat horen, maar ik reis aardig wat rond in Europa en in veel landen kennen ze hem alleen nog van zijn richtlijn: de Bolkesteinrichtlijn. De volledige deregulering van de dienstensector in Europa. Niets heeft de mensen meer tegen de EU gemobiliseerd dan die richtlijn.
De EU-Dienstenrichtlijn, die de bijnaam Bolkesteinrichtlijn draagt, verplicht EU-lidstaten om hun dienstenmarkt vrij te geven, ten gunste van aanbieders in andere lidstaten.
cc-foto: SLD Poland

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.