Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schutter Toulouse gedood na explosies en vuurgevecht

  •  
22-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Toulouse.jpg
UPDATE: Volgens Franse politiebronnen is Merah gedood met wapens nog in zijn handen ... Sarkozy wil bezoek aan haatzaaiende websites strafbaar stellen
Mohamed Merah, de schutter die in Toulouse vier mensen doodschoot op een Joodse school is gedood na een vuurgevecht bij zijn flatgebouw. Dat meldde Franse politiebronnen even na half twaalf. Correspondent Dirk Vandenberghe tweette zojuist: “Merah is gedood met wapens nog in de handen, aldus politiebronnen.”
Merah had zich ruim 24 uur in zijn woning schuilgehouden. Gisteravond deden zich vier explosies voor. Van de schutter is na 22.45 niet meer gehoord nadat hij had laten weten ‘met de wapens in de hand te willen sterven’. Vanochtend klonken er nog meer explosies bij het flatgebouw waarna een arrestatieteam het appartement binnenging. Er zouden daarbij tientallen schoten gelost zijn.
De schutter ging gisteren in onderhandeling met de politie en eiste daarbij drie dodelijke aanslagen in Toulouse en Montauban op. Hij zei daarbij alleen gehandeld te hebben en dat hij akkoord is gegaan met een ‘algemene missie’ van Al Qaeda om in Frankrijk aanslagen te plegen. In eerste instantie wilde Al Qaeda hem inzetten als zelfmoordterrorist, maar daar zou Merah niet meer akkoord zijn gegaan.
Update 14.30 uur De Franse president Sarkozy gaat onderzoeken of Merah alleen heeft gehandeld. Ook kondigde hij aan dat Frankrijk het bezoek aan haatzaaiende websites strafbaar gaat stellen en mensen die in het buitenland terreurtrainingen hebben gevolgd, harder gaat aanpakken. Sarkozy sprak van het tegengaan van de ‘recrutering en ideologische indoctrinatie’. Meer op Joop.nl: Terreur in Zuid-Frankrijk, 7 doden in één week

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.