29

‘Schutter Wisconsin had racistische motieven’

7 doden bij schietpartij Sikh tempel VS

De schutter die gisteren in het Amerikaanse Wisconsin 7 mensen doodde bij een Sikh tempel had daar mogelijk politieke motieven voor. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News. Het zou gaan om het werk van een ‘blanke racist’ of een ‘skinhead’.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

De Amerikaanse autoriteiten zien de schietpartij als ‘binnenlands terrorisme’. Tatoeages op het lichaam van de schutter zouden daartoe aanleiding geven, aldus ABC News.

Zondagochtend opende de schutter het vuur op ongeveer 100 aanwezigen in de sikh-tempel. Daarbij werd hij zelf dodelijk getroffen door een agent die naar de tempel was gekomen na een melding. Hij raakte zelf zwaargewond.

Officieel is nog niets bekend gemaakt over de motieven van de aanslag. Eerder werd gedacht dat medeplichtigen zich in de tempel hadden schuilgehouden met gijzelaars, maar de politie gaat voorlopig uit van één schutter. 

In de VS wonen ongeveer een half miljoen sikhs. Zijn zijn volgelingen van een Indiase goeroe uit de 15de eeuw. Deze goeroe probeerde met een nieuwe religie de islam met het hindoeïsme te verbinden. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)