Laatste update 14:54
10

Scientology-cruiseschip in quarantaine na uitbraak mazelen

Een Amerikaans cruiseschip van de Scientology-sekte is in quarantaine geplaatst in de haven van het Caribische eiland Saint Lucia wegens een uitbraak van de mazelen aan boord. Het schip kwam maandag aan op het eiland, maar geen van de opvarenden mag het schip verlaten.

Volgens de scheepsarts gaat het maar om één persoon bij wie de besmettelijke ziekte is vastgesteld. Die zou in een geïsoleerde ruimte aan boord worden behandeld. Toch neemt Saint Lucia geen enkel risico en is het ook de overige driehonderd passagiers en bemanningsleden niet toegestaan het eiland te betreden.

De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie heeft laten weten bekend te zijn met de mazelenuitbraak aan boord van het cruiseschip. De ziekte die lange tijd uitgebannen leek te zijn, is de laatste jaren aan een terugkeer bezig. Alleen dit jaar al zijn in de Verenigde Staten, waarin het jaar 2000 de ziekte als definitief overwonnen werd beschouwd, meer dan zevenhonderd nieuwe gevallen bekend.

Voor donderdag staat het vertrek van het Scientology-schip gepland, met de patiënt aan boord. Saint Lucia laat weten dat het weliswaar kan bepalen wat er in de eigen haven met het schip gebeurt, maar het niet kan verhinderen door te varen naar een andere bestemming.

Bron: NBC News / cc-foto: Wikimedia

Geef een reactie

Laatste reacties (10)