Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Secret Service onder vuur: partycrashers oog in oog met Obama

  •  
28-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
obama-schudt-salahi-de-hand-300px.jpg
Beveiliging president faalt bij staatsdiner ... Nieuwe foto lekt uit: onuitgenodigde gasten schudden president de hand ... Geheime dienst trekt boetekleed aan
De Amerikaanse geheime dienst heeft het boetekleed aangetrokken voor het toelaten van een onuitgenodigd koppel tot een staatsdiner van president Obama voor de Indiase premier Singh.
Donderdag ontstond veel ophef toen het echtpaar Salahi foto’s publiceerde op Facebook van hun illegale bezoek aan een staatsdiner dat de regering-Obama organiseerde ter ere van de komst van de Indiase premier. Journalisten stelden vragen over de komst van dit niet uitgenodigde stel en brachten de Secret Service daarmee danig in verlegenheid.
De kwestie loopt nu hoog op doordat er een foto is opgedoken waarop te zien is dat Michaele Salahi oog in oog staat met president Obama en hem zelfs de hand schudt. Daaruit blijkt dat de beveiliging van Obama tijdens dit staatsdiner jammerlijk heeft gefaald.
RTEmagicC_obama-schudt-salahi-de-hand-850px.jpg
Topman Sullivan van de Amerikaanse geheime dienst zegt nu in een officiële verklaring:
The Secret Service is deeply concerned and embarrassed by the circumstances surrounding the State Dinner on Tuesday. The preliminary findings of our internal investigation have determined established protocols were not followed at an initial checkpoint, verifying that two individuals were on the guest list.”
Het echtpaar Salahi kwam het Witte Huis binnen, doordat niet is gecontroleerd of de twee wel op de gastenlijst stonden. Deze procedure wordt nu streng onderzocht en aangepast.  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.