2

&… Seks, drank en een Wassenaarse wethouder

Rel om borrel op Wassenaars gemeentehuis ... Meeste vrouwen aan de top in voormalig Oostblok ... Trend op Youtube: Ben ik lelijk ... Russische wetenschappers wekken plantje uit ijstijd tot leven

Meer nieuws van vandaag


Ai, drinken op kantoor en dan ook nog seksistische opmerkingen maken over een collega. In Wassenaar lijkt wethouder Henk de Greef (VVD) zich hieraan te hebben bezondigd. Dat zeggen tenminste de raadsfracties Wat Wassenaar Wil (WWW) en Democratische Liberalen Wassenaar (DLW). Die hebben schriftelijke vragen ingediend over een nazit “op de kamer van een van de wethouders” die onder genot van diverse glaasjes wijn tot “circa 5 uur de volgende morgen” doorging.
De gemeente Wassenaar is boos en wil bewijzen zien. “Dit is een lasterlijke beschuldiging”, aldus een persverklaring. Er moeten bewijzen op tafel komen, of de beschuldigingen moeten van tafel, aldus de verklaring. Ook overweegt burgemeester Hoekema “aangifte te doen wegens smaad”. Er is vast niemand die een en ander heeft vastgelegd.. (Volkskrant)

Vrouwen in het voormalige Oostblok lijken het op kantoor wat beter te hebben. In het recentelijk veel besproken deel van Europa bereiken de meeste vrouwen de top, blijkt uit een onderzoek onder 5321 organisaties in meer dan dertig landen.
Litouwen staat bovenaan met 44 procent en Bulgarije volgt op een goede tweede plaats met 43 procent vrouwen in topfuncties. Ook Russische vrouwen staan hoog in de lijst. Veertig procent van de bestuurs- en managementfuncties wordt daar bekleed door een vrouw. Het land komt daarmee op een derde plaats uit. (BNR)

Op Youtube lijkt een verontrustende nieuwe trend te zijn opgedoken. Tienermeisjes en -jongens posten video’s van zichzelf op het net met de vraag : “Ben ik lelijk?”. Onzekere tieners tussen 10 en 14 jaar zijn bang om zich op de meedogenloze wereld van internet te begeven. Vooral de online commentaren over hun uiterlijk boezemen hen angst in (zie video). (DeMorgen)

Russische wetenschappers hebben een plant uit de ijstijd opnieuw tot leven gewekt. De zaden en vruchten van het plantje zaten 30.000 jaar ingevroren zaten in het hol van een eekhoorn in Siberië. (VRT)

Geef een reactie

Laatste reacties (2)