Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Seks voor vijftigplusser niet zo belangrijk'

  •  
17-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
medischeblunder300.jpg
Portugese vrouw lijdt na operatie aan vaginale pijn ... Portugese hooggerechtshof kent haar lagere schadevergoeding toe vanwege haar leeftijd
Het zal je maar gebeuren dat je in het volste vertrouwen een gynaecologische ingreep ondergaat en vervolgens merkt dat de operatie mislukt is. Gelukkig is er dan nog de rechter tot wie je jezelf kunt wenden. En dat deed ook een vrouw in Portugal. De uitspraak is verbazingwekkend.
De vrouw van middelbare leeftijd, merkte na haar ingreep dat ze nog maar heel moeilijk seks kon hebben en dat de operatie dus mislukt was. De vrouw lijdt nu namelijk aan vaginale pijn, depressies en kan niet meer werken.
Het hooggerechtshof deed uitspraak in de zaak: het kent met een verlaging van 61.000 euro een schadevergoeding toe van 111.000 euro. Volgens het Portugese hooggerechtshof is dat logisch ‘omdat seks voor vrouwen van boven de vijftig niet meer zo belangrijk is.’
Het hooggerechtshof:
Men moet niet vergeten dat de patiënte op het moment van de operatie al 50 was en twee kinderen had, een leeftijd waarop seks niet meer hetzelfde belang heeft als bij jongeren.
Cc-foto:  Mike Bitzenhofer

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.