Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Seksisme neemt toe naarmate vrouwen hogerop klimmen'

  •  
11-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hoe hoger je als vrouw stijgt binnen een organisatie of bedrijf, hoe meer je geconfronteerd wordt met seksisme. Dat stelt Karen Andrews, de Australische minister voor  Industrie, Wetenschap en Technology voor de rechtse Liberal Party op basis van haar eigen ervaringen. In het panel Women in Leadership vertelt ze dat tijdens een bijeenkomst met allemaal mannen een van de aanwezigen bij wijze van ‘grap’ deed of hij zijn broek ging laten zakken. Andrews aarzelde geen moment, stelde het ongepast gedrag aan de kaak en verliet de bijeenkomst. “Als ik aardig wil zijn dan zeg ik dat het ging om een man die waarschijnlijk weinig ervaring heeft met vrouwen in leidinggevende functies. Maar het is gedrag dat aan de kaak moet worden gesteld, het was niet grappig, niet slim, het was ongepast. Ik denk dat vrouwen dat gedrag ook moeten benoemen en er naar handelen. Het heeft geen zin  om de bijeenkomst uit te zitten en dan later een klacht in te dienen.”
De minister stelde later in het programma ook dat ze in het kader van de #MeToo-discussies mannen en vrouwen adviseert niet samen met elkaar als gemengd duo alleen in een vergader- of andere ruimte te zitten. “Overleg met elkaar in publieke ruimtes, zoals een koffietent, in ieder geval ergens waar andere mensen in de buurt zijn.” Ze geeft dat advies aan zowel vrouwen als mannen aangezien er bij de laatste groep steeds meer zorgen zijn over mogelijke aanklachten wegens ongewenst gedrag.
De hele discussie is hier te zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.