Laatste update 21:34
2

Seksistische radiopresentator moet zendtijd afstaan aan feministen

Een Argentijnse radiopresentator die is aangeklaagd omdat hij in zijn programma met vrouwenhaat vervulde tirades afstak, heeft een opmerkelijke straf gekregen. In een deal met justitie is afgesproken dat Angel Etchecopar gedurende vijf maanden iedere week een feministische gast moet uitnodigen. De gast mag gedurende tien minuten ononderbroken het woord voeren en Etchecopar mag er achteraf geen kritiek op uiten. Justitie levert een lijst gasten die hij uit moet nodigen en de speciale aanklager voor geweld tegen vrouwen reikt de onderwerpen aan die besproken moeten worden.

De vrouwenhater – bijgenaamd Baby – had in zijn programma feministes uitgemaakt voor ‘feminazi’s’ en ‘walgelijke mensen’. Hij werd vervolgd wegens onder meer belediging en discriminatie. Hij meldde zich bij justitie echter als een berouwvolle man en toonde plots een heel andere kant van hemzelf. Daarop besloot de aanklager tot een deal waarmee de vrouwelijke rechter akkoord ging. Baby mag ook een jaar lang geen discriminerende opmerkingen meer maken anders moet hij alsnog voor de rechter komen,

De Argentijnse overheid is de strijd aangegaan om het geweld tegen vrouwen in te dammen. Eerder deze maand is een wet aangenomen die alle ambtenaren verplicht een training te ondergaan in gender gelijkheid. De wet is ingesteld nadat in 2017 een activiste van ‘Ni una menos‘, #niunamenos (niet een minder), een beweging voor de bescherming van vrouwen tegen mannengeweld, werd ontvoerd, verkracht en vermoord. Die zaak maakte een golf van publieke verontwaardiging los.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)