5

Selfie maken in de auto: levensgevaarlijk

Bellen in de auto mag niet, maar een zelfportret maken met je mobieltje is helemaal gevaarlijk

De selfie, de hippe benaming voor een zelfportret met je smartphone, is niet meer van internet weg te denken. Ze duiken overal op, vaak herkenbaar aan dat stukje arm in beeld omdat je anders geen foto van jezelf kan maken.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) waarschuwt nu officieel voor de selfie in de auto. Mensen die foto’s van zichzelf nemen tijdens het rijden zijn een gevaar op de weg.

Wie een mobieltje gebruikt in de auto, loopt zeker twintig keer meer kans op een ongeluk. Je kunt het inderdaad beter niet doen tijdens het rijden.

Op internet staan inmiddels meer dan 3 miljoen foto’s onder de hashtags #driving home en #driving selfie. In Amerika is het een groot probleem. Daar vielen in 2011 3.331 dodelijke slachtoffers ten gevolge van afgeleide chauffeurs. 
In sommige Amerikaanse Staten is het verboden om een smartphone te gebruiken achter het stuur, schrijft het AD, maar nu spreken veiligheidscampagnes specifiek gebruikers van Instagram aan. Mmaar leuk zijn ze wel, die selfies. Als ze er een beetje uitzien natuurlijk. Dus als je nou de volgende keer stilstaat in de auto en een selfie wil maken, maak dan in elk geval een mooie selfie. De Huffingtonpost geeft zes tips om te perfecte selfie te maken. Inspiratie nodig? Het wemelt natuurlijk van de selfies op internet, maar op Pinterest staat een aardig overzicht.

Ook autofabrikant Toyota doet mee in de strijd tegen ‘instagram-ongelukken’. Het automerk lanceerde vorige week een advertentie met een foto van een auto-ongeluk met de bekende Instagram filters en daaronder de slogan ‘Don’t shoot and drive‘.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)