Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Senaat stemt voorlopig voor benoeming omstreden Kavanaugh

  •  
05-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kavanaugh
Terwijl de kandidaat-rechter voor het Amerikaans Hooggerechtshof, Brett Kavanaugh, gisteren zijn excuses aanbood voor de emotionele uitbarstingen tijdens zijn getuigenis voor een senaatcommissie, hebben senatoren gestemd over zijn benoeming. Met 51 voor en 49 tegen lijkt zijn benoeming een kwestie van tijd. Kavanaugh is omstreden omdat hij door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. Zo bracht Christine Blasey Ford een indrukwekkende getuigenis over een aanranding door Kavanaugh waar zij het slachtoffer van werd.
De definitieve stemming om de benoeming van Kavanaugh te bevestigen zal waarschijnlijk morgen plaatsvinden. Er waren maar twee senatoren die tegen hun partijen instemden. Slechts één Republikeinse senator (Lisa Murkowksi) stemde tegen het voortzetten van de benoemingsprocedure en één Democraat (Joe Manchin) ging mee met een benoeming. Senator Susan Collins hield de mogelijkheid open morgen tijdens de definitieve stemming alsnog tegen te stemmen.
Het emotionele verhaal waar Kavanaugh over schreef, is hier te zien:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.