51

Senator FvD dreigt partij de rug toe te keren wegens halsstarrigheid Baudet

FvD-senator Dorien Rookmaker is zo gefrustreerd geraakt over de weigering van partijleider Baudet deel te nemen aan een verzoeningspoging met de geroyeerde mede-oprichter Henk Otten dat ze er over denkt op of over te stappen. Rookmaker heeft getracht te bemiddelen in het conflict tussen de twee en sprak daartoe ook met vertegenwoordigers in de provincie. Ze analyseert in De Telegraaf hoe de problemen zijn ontstaan en de halsstarrige houding van Baudet:

“Henk wil praten, maar Thierry wil gewoon niet. Dan stopt het voor mij ook. (…) Het was ooit een vriendelijke club die zich met veel enthousiasme opwierp tegen het establishment en een politieke partij oprichtte. Het succes was groot. Iedereen werkte keihard en sommigen raakten overbelast”, analyseert de senator. „Er is spanning ontstaan. Het ging over geld, macht en over wie er welke rol mag spelen.”

Rookmaker neemt twee weken bedenktijd voor haar volgende stap: “Of ik blijf bij FvD, maar dat lijkt steeds meer een afsplitsing van de VVD met de mensen die nu aan de top staan. Of ik ga naar huis en laat de boel de boel. Of ik stap over naar Henk Otten.” Volgens de senator worstelen meer partijleden met soortgelijke dilemma’s.

De partij heeft de dissidente Henk Otten, die in ongenade raakte na kritiek op de sterke invloed van alt-right op de denkbeelden van Baudet, geroyeerd wegens fraude. Tegenover De Telegraaf laat de partij weten dat geen aangifte gedaan wordt van het misdrijf omdat Otten met het ontnemen van het lidmaatschap al “fors” gestraft zou zijn.

Rookmaker stond ook op de kandidatenlijst voor het Europees parlement. Bij een Brexit kan ze een van de vrijgekomen zetels daar innemen.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)