Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Senator pleit voor 'eindoplossing' migratie in Australië

  •  
15-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
30167664238_5647ce1767_z
Een volksstemming over het verbieden van immigratie door moslims. Dat ziet de Australische senator Fraser Anning als ‘de eindoplossing voor de migratieproblematiek.’ Anning staat bekend als een ongeleid projectiel die nog geen jaar in het parlement zit. Hij is een groot voorstander van het nu al strikte migratiebeleid van het, zoals hij zegt,’witte Australië.’ Voordat zijn voorouders ‘down under’ neerstreken, werd dat wat nu bekend is als Australië al zo’n 60.000 jaar bewoond door de oorspronkelijke bewoners.
Premier Malcolm Turnbull veroordeelde de uitspraak van Anning – de vergelijking met de ‘endlösung’ die Hitler voor de Joden had bedacht dringt zich op. ‘We verwerpen, we veroordelen racisme in welke vorm dan ook en de opmerkingen van senator Anning worden terecht door ons allen veroordeeld en verworpen,’ liet Turnbull weten. Helemaal vrijuit gaat de premier echter niet; de Amerikaanse president Donald Trump refereerde regelmatig aan Australië’s strikte immigratiebeleid tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne. ‘Je bent nog slechter dan ik,’ zei Trump tegen Turnbull toen hij hem telefonisch sprak.
Cc-foto: HsNews
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.