56

SER: Kabinet steekt te weinig geld in innovatie

Ambitie om duurzame kenniseconomie te worden niet waar te maken met het huidige beleid, dat onder andere aardgasbaten niet meer aan innovatie besteedt

Voorzitter van de Sociaal Economische Raad Alexander Rinnooy Kan waarschuwt dat Nederland zijn ambitie om een duurzame kenniseconomie niet gaat halen als er niet snel in innovatie wordt geïnvesteerd. In het programma Buitenhof zei hij dat er met de plannen van het huidige kabinet simpelweg geen geld is om vernieuwend te zijn.

Het kabinet heeft zich tot doel gesteld om tot 2020 ieder jaar 12 miljard in de kenniseconomie te steken. Dat zal het kabinet niet waar kunnen maken, aldus Rinnooy Kan in Buitenhof.

Volgens Rinnooy Kan gaat er in Nederland sowieso te weinig geld naar fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en technologische vernieuwing. Voorheen werden de aardgasbaten hier nog ingestoken. Daar maakt dit kabinet een einde aan. Ook dat vindt Rinnooy kan jammer. Deze houding zal ten koste gaan van de welvaart in eigen land en zal de positie van Nederland in Europa en de wereld verzwakkende, aldus de SER-voorzitter.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)