Laatste update 18:54
21

Veel kritiek op denigrerende verkiezingsillustratie Blond Amsterdam

‘Natuurlijk ga ik stemmen, ik vind kleuren zó leuk!’ Dat staat op de verkiezingsinhaker van serviesmerk Blond Amsterdam. Het merk staat bekend vanwege de illustraties van blonde vrouwen met roze blosjes op de bang, wier vocabulaire veelal ‘blablabla’ niet weet te ontstijgen. Voor de verkiezingen maakten de mensen achter het serviesmerk de speciale verkiezingsillustratie, bij wijze van ‘grapje’, maar het grapje valt lang niet overal even goed. Op Facebook en Twitter wordt de illustratie ‘ontzettend treurig’ en ‘FUCKING dom en denigrerend genoemd’.

Of zoals een ander schrijft:

Ik stem omdat ik actief gebruik wil maken van mijn stemrecht. Voor vrijheid. Voor gelijke kansen. Omdat actief vrouwenkiesrecht pas sinds 1919 in Nederland bestaat. Omdat we van ons willen laten horen. Niet omdat we graag tekeningetjes kleuren.

Blond Amsterdam trekt zich helemaal niets aan van de kritiek op de verkiezingsillustratie:

Met deze tekening steken we juist de draak met een stereotypering. Er werken hier allemaal vrouwen, die het leuk vonden om dit als grapje neer te zetten […] Het is maar een tekening. Het is onschuldig bedoeld. Het spijt ons voor de mensen bij wie het niet in de smaak valt, maar wij staan er nog steeds achter.

Foto: Blond Amsterdam Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (21)